Urenregistratie - Bedrijfsrooster

Urenregistratie van gedraaide diensten begint bij het registreren van begin- en eindtijd. Maar daar blijft het niet bij. Het aantal minuten pauze dat de werknemer heeft opgenomen binnen de dienst dient ook geregistreerd te worden. Is er ook lunch op kosten van de zaak genuttigd, of zijn er specifieke opmerkingen bij de dienst? Dan moeten die ook in de urenaregistratie opgenomen worden.

mijn_beschikbaarheid_11_icon_150x100
rooster_exporteren_en_delen_26_icon_150x100
administratie_urenregistratie_6_icon_150x100
bedrijfsrooster_verloning_rapportage_19431_icon_150x100

Bedrijfsrooster is gebouwd op uren: normale diensturen, standaard werktijden, openingstijden, beschikbaarheid uren, pauzeminuten en veel meer tijdseenheden. Dankzij intelligente rooster software worden al deze uren via één handige omgeving samengevoegd tot een rooster. Uw rooster. Om vervolgens via een paar handige knoppen samengevat te worden in uw online urenregistratie, welke u makkelijk kunt exporteren en delen.

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie wordt in diverse vormen uitgeoefend maar komt altijd op hetzelfde neer: het bijhouden van een hoeveelheid tijd die wordt besteed aan een bepaalde taak. Zodat loonkosten inzichtelijk worden en gegevens gebruikt kunnen worden in administraties en calculaties.

Urenregistratie = het registreren van de tijd die een activiteit in beslag neemt

Het registreren van de tijdsduur van een bepaalde activiteit is belangrijk wanneer u op een later moment analyses wilt maken of uw personeelsplanning wilt evalueren. Dan is het ook handig als er direct extra data beschikbaar is, zoals het aantal minuten pauze en de loonkosten voor de geregistreerde uren.

Variabelen die betrokken zijn bij urenregistratie:

 • Start- en eindtijd van de periode die geregistreerd wordt
 • Type activiteit dat uitgevoerd is binnen de start- en eindtijd
 • Tijdselementen zoals pauze of lunch
 • Uurloon van het personeelslid waarop de registratie van toepassing is
 • Notities ter verduidelijking van afwijkingen ten opzichte van standaarden

U weet, dit zijn belangrijke data om te registreren. Zodat er later geen onduidelijkheid kan ontstaan en partijen zoals uw accountant of salarisadministratiekantoor direct aan de slag kunnen. Maar hoe registreert u de uren, variabelen en notities? En hoe gebruikt u de registratie op een later moment het meest effectief?

Bedrijfsrooster maakt van al deze data een overzichtelijke presentatie, die u kunt exporteren of delen met uw personeelsleden en overige partijen zoals uw accountant.

Voorbeeld: urenregistratie met programma’s als Excel

Excel is misschien wel het beste voorbeeld als het gaat om urenregistratie programma’s. Een mooi kolommetje voor het personeelslid, de begintijd, de eindtijd, eventueel een extra kolom voor pauzeminuten en presto: een urenregistratie in Excel is geboren.

Het totaal aantal geregistreerde uren onderaan de sheet geeft u inzicht in de totale loonkosten over een bepaalde periode. Ook uw salarisadministratiekantoor kan wat met deze data, zij hoeven niet alle werktijden briefjes meer over te typen. Een prima methode, maar het blijft beperkt.

Hoe uw personeel denkt over urenregistratie via Excel

Zou uw personeel het waarderen als zij altijd en overal inzage kregen in hun gewerkte uren, zonder dat zij daarvoor zelf iets hoeven bij te houden? Dat kan natuurlijk ook via Excel, wanneer u als werkgever even de sheet doorstuurt. Maargoed, dat doet u waarschijnlijk niet. Een gemiste kans om uw personeel aan u te binden en een vertrouwd gevoel te creëren binnen de relatie tussen werkgever en werknemer.

Hoe u zelf de Excel urenregistratie ervaart

Hoe zou u het vinden als u altijd en overal inzicht had in de loonkosten voor komende maand, het aantal ziekmeldingen, de gemiddelde duur van een bepaalde activiteit of de meest voordelige personeelsplanning voor komende maand? Dus niet eens per maand of kwartaal, maar gewoon direct en altijd up-to-date.

Via Excel is dat mogelijk, echter wordt het lastig dit soort gegevens samen te vatten in dezelfde sheet waarin ook de personeelsplanning wordt voorbereid en u ook nog eens het rooster maakt. De urenregistratie software van Bedrijfsrooster biedt daarvoor de uitkomst.

Online urenregistratie software van Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster is de ideale online software voor zowel werkgevers als werknemers om urenregistratie snel en efficiënt te verwezenlijken. Doordat personeelsplanning en roosteren gekoppeld zijn aan de bedrijfsagenda en de agenda van de personeelsleden, ontstaat een digitale database met alle benodigde gegevens.

Via de online omgeving van Bedrijfsrooster kunt u de urenregistratie altijd en overal inzien, bijwerken, exporteren en delen met uw personeelsleden. Via uw PC, tablet of mobiele telefoon.

De kenmerken van Bedrijfsrooster op het gebied van urenregistratie:

 • Registratie van begin- en eindtijd tot op de minuut nauwkeurig
 • Koppeling van tijden aan activiteiten en afdelingen
 • Handig variabelen toevoegen als pauzeminuten of opmerkingen
 • Loonkosten inzichtelijk gemaakt op basis van activiteit, tijd en personeelslid
 • Overzichtelijke rapportages voor werkgever en werknemer
 • Altijd en overal toegang tot de urenregistratie
 • Direct te exporteren naar uw accountant of salarisadministratiekantoor

Bent u het omslachtige werken omtrent de urenregistratie zat? Heeft uw personeel behoefte aan duidelijke en actuele rapportages omtrent hun gewerkte uren? Maak uw administratie inzichtelijk en bespaar ongelofelijk veel tijd met de urenregistratie software van Bedrijfsrooster.

Gratis en vrijblijvend een urenregistratie account maken