Rooster Maken - Online Roosteren, Gratis met Bedrijfsrooster

Een rooster maken is een tijdrovende klus die wekelijks of maandelijks opnieuw uitgevoerd moet worden. De activiteiten op de bedrijfsagenda spelen daarin samen met het personeel een centrale rol. Wat gaan we doen en met wie gaan we dat doen? Veel papier, korte telefoontjes en een hoop heen en weer geschuif. Een rooster maken is geen pretje.

mijn_beschikbaarheid_11_icon_150x100
rooster_exporteren_en_delen_26_icon_150x100
zomer_2014_werknemer_profiel_154_icon_150x100
zomer_2014_personeelsplanning_122_icon_150x100

Bedrijfsrooster maakt het roosteren leuk en eenvoudig met een gratis online rooster maken programma. Met enkele klikken heeft u inzichtelijk welk personeel wanneer beschikbaar is en plant u precies genoeg uren in. We leggen uit hoe u met Bedrijfsrooster tijd kunt besparen, personeel kunt verblijden en zo efficiënt mogelijk een rooster kunt maken.

Hoe kunt u een rooster maken?

Roosteren kan op verschillende manieren en informatiedragers, waarbij digitaal steeds vaker de voorkeur krijgt. Papier werkt prettig maar is omslachtig. Digitaal is snel en makkelijk te corrigeren, maar hoe krijgt u de digitale kopie bij al uw personeelsleden? En wat als het rooster aangepast wordt? Vertrouwt u erop dat personeelsleden de digitale kopie altijd ontvangen en met groots enthousiasme tot zich nemen? Of laat u liever al het personeel langs het rooster aan de muur in uw bedrijfspand lopen? Rondvraag leert dat er geen standaard is voor het maken van een rooster.

Waar wel een rode lijn getrokken kan worden in het rooster maken proces is de inventarisatie van de personeelsbeschikbaarheid. Iedere werkgever realiseert zich dat een goede personeelsplanning uiteindelijk veel tijd bespaart bij het opzetten van het fysieke rooster.

Benodigde data voor het maken van een rooster

 • Bedrijfsactiviteiten – wat staat er op de agenda?
 • Personeelsbehoefte – hoeveel uren zijn er nodig?
 • Personeelsbeschikbaarheid – wie kunnen de uren invullen?
 • Afwijkingen in standaard beschikbaarheid – moet ik ergens op letten?
 • Personeelskosten – ga ik roosteren met het oog op de loonkosten?

Hoe krijgt u de bedrijfsagenda, alle personeelsbeschikbaarheid, mogelijke vakantiedagen en ziekmelders overzichtelijk op een rijtje terwijl u een rooster maakt? Kan ik geld besparen door meer kostenefficiënt te roosteren? Dat zijn vragen die veel werkgevers of hun planners zichzelf stellen bij het roosteren. Bedrijfsrooster biedt daarvoor de uitkomst, we leggen uit hoe en waarom.

Voorbeeld: rooster maken in programma’s als Excel

Als voorbeeld nemen we het programma Excel waarin veel werkgevers normaliter het rooster maken. Een overzichtelijke, tabelachtige structuur met daarin de dagen, tijden en betreffende personeelsleden. Vooral bij het MKB met 5 – 25 personeelsleden is dit nog een werkbare oplossing. Vervolgens wordt de Excel sheet doorgemaild aan alle personeelsleden, die op hun beurt maar moeten zien hoe ze deze sheet openen. Op zich erg handig, want vrijwel iedereen beschikt tegenwoordig over Excel.

Maar heeft u als roostermaker in Excel ook alle informatie ter beschikking bij het roosteren? Of werkt u daarbij nog met andere informatiebronnen, zoals papieren beschikbaarheid briefjes? Is alles up-to-date of moet u nog veel nabellen? Het is niet onmogelijk dat alles voorafgaand aan het roosteren goed geordend in Excel te krijgen. Bijvoorbeeld in een andere Excel sheet, zodat u fijn kunt wisselen van tabbladen. Is dat wat u wilt? Vooral bij het opzetten van roosters voor ploegendiensten kan het een onoverzichtelijke brei van gegevens worden.

Correcties doorvoeren en bekend maken bij personeelsleden

Het maken van een rooster in Excel biedt naast de overzichtelijke tabelweergave nog een voordeel. Het is bijvoorbeeld goed te corrigeren, want u heeft het origineel ter beschikking en verspreidt dat net zo makkelijk wanneer er wijzigingen zijn aangebracht. Maar is dit wel duidelijk voor uw werknemers? Blijft een continue stroom aan Excel sheets hun mailbox vervuilen? Misschien is een wijziging van een dienst voor één specifieke werknemer wel juist een wijziging waarvan andere personeelsleden ook op de hoogte zouden willen zijn. Excel blijft een statisch document waarvan u kopie na kopie met uw personeels moet delen.

Bedrijfsrooster is het ideale gratis online roosterprogramma

Bedrijfsrooster is een ideaal online roosterprogramma dat tot een bepaald aantal dagen gratis is te gebruiken. Het biedt niet alleen een overzichtelijke kalender op dag-, week- en maandbasis, maar combineert daarbij zonder moeite de personeelsplanning en bedrijfsagenda. Zo heeft u altijd direct een overzicht van belangrijke gegevens wanneer u het rooster maakt. Gewoon in één overzichtelijk scherm.

De kenmerken van Bedrijfsrooster op het gebied van roosters maken:

 • Overzichtelijke kalender op dag-, week- en maandbasis
 • Personeelsbeschikbaarheid direct inzichtelijk bij het roosteren van een dienst
 • Afwezigheid, ziektemeldingen, loonkosten en bezettingsgraad in één scherm
 • Met twee klikken het actuele rooster verspreiden per e-mail, sms of alert
 • Altijd en overal het actuele rooster beschikbaar via PC, tablet en telefoon
 • Ook personeelsleden dragen bij aan het samenstellen van het rooster
 • Urenregistratie tot op de minuut nauwkeurig en zeer gedetailleerd

Misschien wel de meest belangrijke functie van het online roosterprogramma van Bedrijfsrooster is de mogelijkheid voor personeelsleden een bijdrage te kunnen leveren. Dus niet alleen het rooster delen met uw werknemers, maar ook samen werken aan het maken van een optimaal rooster.

Staat u ook stil bij het proces dat na het verlopen van het rooster aan de deur komt kloppen? Want nadat u het rooster mooi opgemaakt hebt doorgestuurd aan uw personeelsleden, is controle en registratie van de juistheid ook iets wat aandacht eist. Bedrijfsrooster helpt u daarbij doordat de urenregistratie module tot op de minuut nauwkeurig de uren registreert. En niet alleen u maar ook uw personeelsleden kunnen vervolgens controle uitvoeren op de gewerkte uren, pauzeminuten en extra parameters zoals lunch tijdens de dienst.

Uw personeel helpt mee bij het maken van het rooster

Lijkt het u niet mooi wanneer uw personeel grotendeels het roosterwerk voor u doet? Dat kan, met Bedrijfsrooster. Doordat personeel standaard beschikbaarheid kan aangeven wordt bij u al een groot deel van het werk uit handen genomen. Daarnaast beschikt het personeel over een handige lijst van collega’s inclusief hun standaard beschikbaarheid. Dus mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor een dienst gewisseld moet worden, dan kunnen uw werknemers zelf een concreet voorstel doen. Dat scheelt weer tijd als u het volgende rooster gaat maken.

Probeer het direct uit, gratis en vrijblijvend

Wij zijn ervan overtuigd dat u de rooster software van Bedrijfsrooster goed kunt gebruiken bij het maken van uw roosters. Probeer het vandaag nog zelf want u kunt kosteloos en vrijblijvend een rooster account aanmaken en Bedrijfsrooster 14 dagen lang proberen.

Gratis en vrijblijvend een rooster account maken