Nieuwe features: Heatmaps, Forecasting, Salarisgroepen, Prullenbak & Meer

17 augustus 2023 16:39   //   Bedrijfsrooster


Nieuws artikel
 

Bijna teveel om op te noemen, maar sowieso krijg je weer betere controle, meer inizchten en een hoop tijdwinst dankzij nieuwe features die recentelijk gelanceerd zijn. Check dit nieuwsbericht voor een samenvatting en neem vooral contact met ons op als je meer wilt weten.

Capaciteit en Beschikbaarheid Heatmaps

Beschikbaarheid op basis van uren en headcount, per persoon, functiegroep en competentie. Bekijk het overzichtelijk als heatmap via de nieuwe Capaciteit module in het Databoek. De capaciteit rapportages zullen de komende periode uitgebreid worden met meer verfijnde tijdvensters en filters.

Forceren Beschikbaarheid en Dagdelen

Het is vanaf nu mogelijk volledige dagen of specifieke dagdelen te laten forceren bij het doorgeven van beschikbaarheid. Ook bepaal je per werknemer of er een standaard beschikbaarheid geldt, of dat deze persoon steeds per periode van bijvoorbeeld 4 weken door moet geven. Een nieuwe instelling biedt mogelijkheid het kunnen aanpassen van standaard beschikbaarheid op werknemer niveau te regelen.

Forecasting en Template Roosters

Registreer nu per dag of week, op vestiging of team niveau, de gewenste minimale en maximale bezetting op basis van headcount of uren. Of maak een meer gedetailleerd forecast template rooster aan dat geldt gedurende bepaalde periodes. Bedrijfsrooster zal deze input gebruiken om hints en waarschuwingen te tonen op het rooster, terwijl de Autopilot tools hier ook rekening mee kunnen houden.

Competenties en Functie per Taak en Afdeling

Stel bij een Afdeling en taak nu een vereist functieprofiel in om de beschikbaarheid en Autopilot te limiteren op personen die daarover beschikken. Deze nieuwe feature is in het bijzonder handig voor diensten met meerdere taken waarvoor meerdere competenties nodig zijn.

Instellingen op werknemer niveau

Op algemeen niveau ingestelde opties regel je nu ook op werknemer niveau voor de uurloon grondslag berekening, standaard en specifieke beschikbaarheid, kloksysteem en automatische urenregistratie goedkeuring. Het aantal instellingen op werknemer niveau zal steeds worden uitgebreid.

Verwijderde items in de Prullenbak

Heb je per ongeluk een aantal diensten, een verlof- of verzuimregistratie verwijderd? Vanaf nu kan je recent verwijderde items terugvinden via het Databoek. Onder categorie Systeem vind je de Prullenbak waar je een selectie van items kan herstellen.

Standaard Diensttijden en Openingstijden

Pas op de vestiging instellingen pagina nu de standaard diensttijden en openingstijden aan. Deze worden getoond als snelkeuzes bij het aanmaken en wijzigen van diensten, en kunnen gebruikt worden bij onder meer het afronden van de klokregistraties.

Salarisgroepen met datum staffel

Wijzigt het loon volgens CAO voor een bepaalde functiegroep en dient Bedrijfsrooster het uurloon vanaf dat moment anders te berekenen? Dankzij een datum staffel is vanaf nu zonder contract of functie wijziging eenvoudig het nieuwe salaris vanaf die datum te activeren voor alle werknemers in die functiegroep.

Bestandstype en de Bedrijfspagina

Naast de verloopdatum is het nu ook mogelijk een type zoals CV, declaratie of werkbon in te stellen bij bestanden. Toon belangrijke bestanden zoals informatie over actuele events op de algemene bedrijfspagina. Alle werknemers kunnen daar weergegeven bestanden downloaden zolang het niet verlopen is.

Jubilea compensatie regels

Voor werknemers die een bepaald aantal jaar in dienst zijn, of een bepaalde leeftijd genieten, kan automatisch een beloning in de vorm van extra verlofuren saldo toegekend worden. Stel het eenvoudig in via een contract regelset.

Databoek uitbreidingen

Zoek bestanden op verloopdatum, type, dienst en persoon. Bekijk en exporteer thuiswerk, correcties, ritten en kilometers met uitgebreide filter mogelijkheden. Check in één oogopslag van iedereen de verlof beginstanden, opbouw, verbruik en eindstanden over het hele jaar. Urenregistratie per taak en pauze uitgesplitst. Al deze nieuwe inzichten zijn nu beschikbaar via het Databoek.

Upcoming...

Of het aan de wekelijkse bootcamps op kantoor ligt of dat het de tot nu toe matige zomertemperaturen zijn weten we niet, maar de vaart zit er lekker in bij Bedrijfsrooster. De komende periode werken we vooral aan uitbreiding van HR Sync, de forecasting tools, na de Android versie nu ook vernieuwing van de iOS app, en daarna een grote makeover voor de gebruiksvriendelijkheid en look & feel van de web en app versies.

Oh ja, bijna Bennie Bot vergeten!

Hij zal binnekort met een korte introdcutie in de Bedrijfsrooster app omhoog poppen en daarna een aantal tips en tricks geven over de features uit dit nieuwsbericht. We willen hem vooral ook de interactie met onze trouwe klanten laten versterken, maar gaan hem ook leren hoe hij nog meer tijd voor jou kan besparen. Bennie is zo hard als staal, dus geef hem vooral je ongezouten mening!Overige nieuws met betrekking tot Personeelsplanning en Rooster Maken

Nieuws artikel

Nieuwe features: HR Sync, Instellingen, Databoek & Meer

15 november 2022 15:12   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster heeft onlangs belangrijke ontwikkelingen afgerond waardoor weer een hoop nieuwe features voor alle gebruikers beschikbaar zijn. In dit bericht lees je meer over de belangrijkste toevoegingen zoals HR gegevens uit andere software syncen en m

Nieuws artikel

Betaald ouderschapsverlof in 2022: dit verandert

17 juni 2022 13:12   //   Bedrijfsrooster

Op 2 augustus 2022 treedt de nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof in werking. Ouders met een arbeidsovereenkomst kunnen dan betaald ouderschapsverlof opnemen. Nu is ouderschapsverlof onbetaald, tenzij anders in de cao staat. Doel van deze nieuwe wet?

Nieuws artikel

Wat je moét weten over over reiskosten- en thuiswerkvergoeding

23 februari 2022 15:51   //   Bedrijfsrooster

Thuiswerken is in een stroomversnelling geraakt. Administratief gezien moet daar op ingespeeld worden, maar dat blijkt lang niet overal te gebeuren. Sterker nog: veel bedrijven werken met een vaste onbelaste reiskostenvergoeding die ze maandelijks uitkeren

Nieuws artikel

Hoe ga je om met opgespaarde verlofuren?

12 augustus 2021 09:40   //   Bedrijfsrooster

Door de coronapandemie zijn werknemers zuinig geweest met het opnemen van vakantiedagen. Nu alle coronabeperkingen overboord zijn gegooid en de zomer op de deur klopt, kiezen veel werknemers ervoor om hun opgespaarde uren op te nemen. Begrijpelijk, maar we

Nieuws artikel

Thuiswerken in 2021, KMs, API Connect & Meer

29 januari 2021 15:16   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster introduceert vandaag de Thuiswerk module, verbeterd Contract beheer en de publieke beta van Bedrijfsrooster Connect.

Nieuws artikel

Bedrijfsrooster en Securex starten samenwerking

13 november 2020 15:34   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster gaat als specialist van planning en urenregistratie een samenwerking aan met HR & salarisexpert Securex. Check hier hoe deze partnership ook jou kan helpen.

Nieuws artikel

Tools en tips inzake Corona & NOW regeling

6 april 2020 11:48   //   Bedrijfsrooster

Wat kan Bedrijfsrooster voor je betekenen in deze wisselvallige periode? We geven je enkele tips en lichten functies in de software toe zodat je administratie goed op orde blijft.

Nieuws artikel

Wat verandert de WAB voor jou als werkgever in 2020?

9 januari 2020 14:16   //   Bedrijfsrooster

Per 1 januari 2020 veranderen de regels voor oproepkrachten en payrollmedewerkers als gevolg van de Wet arbeidsmarkt in Balans. Lees een overzicht van de nieuwe regels en de gevolgen die dit heeft voor de personeelsadministratie.

Nieuws artikel

Bedrijfsrooster verstevigt samenwerking Datafox Tijdregistratie

14 oktober 2019 16:45   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster levert sinds enkele jaren hardware van Datafox, waarmee via vingerscan, tag of pas ingeklokt kan worden. Vanaf nu verzorgt Datafox het volledige aankoop, implementatie en onderhoudsproces.

Nieuws artikel

Nieuwe functies, voorwaarden en tarieven in het nieuwe jaar

30 september 2019 14:31   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster gaat in 2020 nieuwe voorwaarden en tarieven hanteren. In dit bericht lees je belangrijke informatie over de aanpassingen en de reden waarom we dit doen.

Nieuws artikel

Twee nieuwe onderkomen voor Bedrijfsrooster

1 augustus 2019 11:23   //   Bedrijfsrooster

In het weekend van 14 september gaan we belangrijke onderdelen van de Bedrijfsrooster software en data verhuizen naar een beter datacentrum. En eind september verhuizen we ons team!

Nieuws artikel

Inzichten, rapportages en meer Bedrijfsrooster roadmap

5 april 2018 16:33   //   Bedrijfsrooster

Met uitbreidingen en nieuwe automatiseringen heeft Bedrijfsrooster de afgelopen periode aan de wensen van een breed portfolio klanten voldaan. We kijken nu dan ook uit naar het versterken van die basis. Terwijl we de gebruikerservaring blijven verbeteren e

Nieuws artikel

Met een strakke administratie de jaarwissel naar 2018 uitvoeren

29 november 2017 11:49   //   Bedrijfsrooster

Bezig met de administratie voor de laatste periode van het jaar? Bedrijfsrooster biedt een aantal nieuwe tools om de wissel naar het nieuwe jaar eenvoudiger te maken. Je leest bovendien een aantal tips om met een strakke administratie aan 2018 te beginnen.

Nieuws artikel

Slimmer personeel plannen en makkelijker samenwerken

31 augustus 2017 16:07   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster brengt veel nieuws en maakt de personeelsplanning software steeds gebruiksvriendelijker door deze meer te automatiseren en handiger in de omgang te maken. U leest in dit bericht alles over updates, nieuws en toekomstige ontwikkelingen.

Nieuws artikel

Next Generation HR & WFM Automation

14 april 2017 13:56   //   Bedrijfsrooster

Met een knipoog naar het Engels informeren wij u over toonaangevende updates aan de app en software van Bedrijfsrooster en de koers voor de aankomende tijd. Veel nieuws, bovendien staat onze agenda vol met gave features voor u en uw personeel. U leest in d

Nieuws artikel

Gezocht: Jr Account Executive

23 februari 2017 11:01   //   Bedrijfsrooster

Wil jij onderdeel uitmaken van een snelgroeiende startup? Weet jij mensen te overtuigen? Ben je een echte kantenvriend? Dan is deze baan voor jou!

Nieuws artikel

Yes, nog meer handige updates! En goed nieuws...

25 oktober 2016 10:04   //   Bedrijfsrooster

Sneller, uitgebreider en goed op weg naar 2017, is met Bedrijfsrooster op veel nieuwe manieren tijd te besparen in de personeelsplanning. Via dit bericht informeren wij u over recente updates en wat voor moois er nog aankomt.

Nieuws artikel

Bedrijfsrooster 2.0 in aantocht, roosters maken nog leuker!

26 mei 2016 15:10   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster lanceert voor de zomer 2016 een belangrijke nieuwe versie. Het rooster bevat daarin enkele nieuwe weergaven en de software wordt uitgebreid met erg veel nieuwe functionaliteiten.

Nieuws artikel

Nieuw boekjaar en wetsartikel, bent u bij?

4 januari 2016 12:21   //   Bedrijfsrooster

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent niet alleen een schone administratie, want per januari is een belangrijke wijziging in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) van kracht. Wij sommen in dit nieuwsbericht een aantal handige tips op die u goe

Nieuws artikel

App Update — Kloksysteem — Plus/Minuren — Verloning

7 oktober 2015 18:37   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster heeft 7 oktober 2015 een groot aantal updates uitgebracht. Via dit nieuwsbericht informeren wij u kort over de belangrijkste nieuwtjes.

Nieuws artikel

Fijn personeel plannen? Sleep ze het rooster op!

28 mei 2015 12:28   //   Bedrijfsrooster

Het is zover, eindelijk kunt u werknemers het rooster over slepen! Naast knippen, plakken en bulkacties hebben wij afgelopen dinsdag weer veel nieuwe functionaliteit doorgevoerd in Bedrijfsrooster. Middels dit nieuwsbericht informeren wij u over de laatste

Nieuws artikel

Een jaar online: Bedrijfsrooster werkt!

13 maart 2015 17:00   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster draait inmiddels ruim een jaar de personeelsadministraties van bedrijven uit zeer diverse branches en verschillende landen. Er is nog erg veel te doen en verbeteren maar een ding is zeker: Bedrijfsrooster werkt!

Nieuws artikel

Nieuws & Updates - Nieuwjaar 2015

31 december 2014 08:00   //   Bedrijfsrooster

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent voor velen een schone administratie en positieve energie. Daarom dit nieuwsbericht omtrent de jaarwisseling en onze plannen voor het nieuwe jaar.

Nieuws artikel

Sneak Peek: Veel Updates na Zomer 2014

3 oktober 2014 11:40   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster lanceert volgende week veel updates die in de zomer 2014 zijn ontwikkeld. Leuke, handige en snelle functionaliteiten, helemaal gratis!

Nieuws artikel

Met een strakke personeelsplanning de zomer door

18 juli 2014 15:38   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster heeft de afgelopen maanden veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd waarmee uw bedrijf met een strakke personeelsplanning de zomer door gaat.

Nieuws artikel

Personeel wel of niet extra salaris buiten kantooruren?

30 januari 2014 11:28   //   Bedrijfsrooster

Onlangs raakte de toeslag op salaris buiten kantooruren in opspraak. Voor de zoveelste keer stelt een voorman van MKB-Nederland de toeslagen op zondagen en koopavonden ter discussie. Belangenvertegenwoordigers van de Nederlandse werknemers trappen direct o

Nieuws artikel

Officiële opening Bedrijfsrooster op 2 december 2013!

23 november 2013 19:16   //   Bedrijfsrooster

Het afgelopen half jaar is Bedrijfsrooster in nauwe samenwerking met een aantal bedrijven uit verschillende sectoren getest in een gesloten omgeving. Hierdoor hebben wij optimalisaties kunnen doorvoeren in het systeem om volledig aan uw behoefte te kunnen

Nieuws artikel

Onderhoud in weekend van 30 november 2013

23 november 2013 17:47   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster pleegt onderhoud aan de systemen in het weekend van 30 november 2013. Mogelijk is de applicatie dat weekend in de nacht van zaterdag op zondag tijdelijk niet bereikbaar.

Nieuws artikel

Personeelsplanning steeds vaker online en geautomatiseerd

26 september 2013 11:11   //   Bedrijfsrooster

Nederlandse bedrijven gebruiken steeds vaker online software en andere automatiseringsmiddelen om personeel in te plannen. Het resultaat? Strak ingeplande werkweken en personeel dat zelf ook bijdraagt aan het rooster.

Nieuws artikel

Bedrijfsrooster sluit succesvolle eerste testfase

19 september 2013 15:47   //   Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster begon in mei 2013 aan een basic roosterprogramma met een beperkte groep testgebruikers. Vijf maanden later kijken zowel wij als de testgroep terug op een succesvolle periode.